Frölanders medaljhopp: ”Hon ska inte kunna förlora guldet”

Uppdaterad
Publicerad

Snart drar EM-veckan igång. SVT Sports simningsexpert Lars Frölander listar sina största medaljhopp. Där Sarah Sjöström är en given favorit.

  • Sarah Sjöström. Hon har medalj och guldchans på alla distanser hon simmar (50 och 100 frisim och fjäril). 50 frisim kommer nog vara den tuffaste med danskan Pernille Blume, Charlotte Bonnet. Även 100 frisim kan bli tufft. 100 fjäril är hon så överlägsen att hon inte ska kunna förlora guldet. 50 fjäril kan hon få lite utmaning av holländskorna men tror inte att det ska vara några större problem.
  •  Victor Johansson kommer att simma 400, 800, 1500 frisim. Men har 800 som har sin största möjlighet. Helst ser jag att han persar men om han kommer ner på sitt personbästa så ligger han bra till. Han är rankad trea just nu men en liten medaljchans finns det helt klart. Där finns också Gregorio Paltrinieri och Henrik Christiansen.
  •  Damernas medley lagkapp. Där tror jag på Ida Lindborg på ryggsimmet, Sophie Hansson på bröstsimmet, Sarah Sjöström på fjärilsimmet och Lousie Hansson på frisim. Där kommet mycket hänga på ryggsimmet.
  •  Erik Persson 200 bröstsim. Han måste komma ner på sitt personbästa (2.07,85) för att ha chans på medalj.
  • Louise Hansson har en liten liten chans på 100 fjäril men hon måste slå ganska rejält pers. Det är inte helt omöjligt men det kommer vara tufft.

Någon internationell simmare som du speciellt ser fram emot att se?

Jag ser fram emot att se vad Pernille Blume kan göra. Hon har visat bra form, är regerande olympisk mästare på 50 frisim och kan utmana Sarah Sjöström. Det ska bli intressant att se vad hon kan göra nu när det ska toppas upp.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

EM-veckan

Mer i ämnet