Förra världsrekordhållaren hyllar Sjöström

Uppdaterad
Publicerad

Cate Campbell hade fram till i dag världsrekordet på 100 meter frisim. Men Sarah Sjöström grusade australiensiskans tid 52,06.

– Det kunde inte ha hänt för en bättre person jag är jätteglad för hennes skull, säger Campbell.

Den förra världsrekordhållaren Cate Campbell tävlar inte i årets VM i Budapest men hon var på plats när Sarah Sjöström krossade hennes gamla rekord på 100 meter fritt.

– Det var helt fantastiskt. Det var ju väntat att det skulle ske någon gång under veckan. Det kunde inte ha hänt för en bättre person jag är jätteglad för hennes skull, säger Campbell.

35 hundradelar snabbare

Hennes tid från juli förra året var 52,06. Det nya världsrekordet lyder: 51,71, hela 35 hundradelar snabbare. Sjöström blev samtidigt den första kvinnan att simma under 52 sekunder.

– När man ser henne simma kan man se att hon är så kontrollerad, så stark och vältränad och sprintträningen har verkligen gett resultat. Hon sporrar mig att komma tillbaka och att träna riktigt hårt för hon är den man måste slå, säger campbell.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.