Foto: Bildbyrån

Frölander om Sjöström: ”Plockar hon världsrekordet är det klart”

Uppdaterad
Publicerad

Världscupfinalen i Singapore avslutas i morgon – men redan i dag kan Sarah Sjöström knäcka konkurrenterna i kampen om totala världscupen. Men det krävs sannolikt ett nytt världsrekord för det.

Sarah Sjöström tog två segrar igår och utökade sitt försprång i totala världscupen. Men bakom jagar ungerskan Katinka Hosszu. I dag möts de två på 200 meter frisim och 50 meter fjäril. Det senare är en nyckeldistans, enligt SVT Sports expert Lars Frölander.

– Hon var varit nära Alshammars världsrekord på 50 fjäril. Kan hon plocka hem det är det ju klart. Det känns som en nyckeldistans. Men hon har tufft motstånd med Ranomi Kromowidjojo, säger Frölander.

Seger ger 12 poäng, men ett världsrekord hela 20 utöver det. En möjlighet för Sjöström att i praktiken säkra cupen, men så klart också en möjlighet för konkurrenten Hosszu att komma ikapp.

– Det ser bra ut så klart. Katinka måste slå världsrekord för att hota. Det är väldigt jämnt, kul att se att Sjöström tog hem två segrar, det var superviktigt, säger Frölander.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.