Foto: Bildbyrån

Sjöström: ”Hade varit en större katastrof om jag varit yngre”

Uppdaterad
Publicerad

OS är sedan tidigare uppskjutet till nästa sommar, sim-VM har skjutits fram från 2021 till 2022 och man ser nu över möjligheterna att flytta sim-EM till maj nästa år. I så fall innebär ett år utan stora tävlingar.
– Det hade varit en större katastrof om jag varit yngre, säger svenska stjärnan, Sarah Sjöström till SVT Sport.

Sarah Sjöström har varit i toppen bland simeliten under många år och under normala omständigheter hade hon just nu pendlat mellan sina träningsbaser i Turkiet och Sverige. Dessutom hade hon varit mitt uppe i förberedelserna inför EM som skulle ha inletts nästa vecka.

– Det är klart man längtar efter att börja tävla igen. Jag kommer bara träna på som vanligt för att bli bättre, det hade jag gjort ändå. Det är träningsvardagen jag trivs med och jag kommer träna hela livet, inte bara för att ett VM och ett OS väntar.

På grund av coronapandemin har allt skjutits upp och just nu finns det inget mästerskap inplanerat förrän OS nästa sommar. Det europeiska simförbundet, LEN, ser samtidigt över möjligheterna att flytta EM till maj nästa år.

– Det hade varit en större katastrof om jag varit yngre och kanske tränat inför mitt första EM. Nu har jag rest runt som en dåre i flera år. Jag försöker se det positiva i det här, att jag får tid att slappna av lite grann.

Tack vare ett starkt träningsupplägg i Sverige kan Sjöström hålla igång på ett bra sätt, samtidigt som hon saknar träningsgruppen i Turkiet.

– Jag tränar tillsammans med nationellt elitcenter och har ett helt team omkring mig här i Stockholm. Det fungerar väldigt bra med mig, men så klart längtar man till Turkiet där vi har en så fin träningsarena och få träna utomhus i solen.

Sjöström gäst i Sportspegeln: ”Otroligt overkligt allting just nu”

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer