Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Hanna Rosvall till final efter personbästa: ”Jag är jätteglad”

Uppdaterad
Publicerad

Hanna Rosvall slutade tvåa i sin semifinal och satte nytt personbästa med 26,01. Hon och Louise Hansson är klara för final på 50 meter ryggsim i kortbane-VM i Australien.

Hanna Rosvall låg femma vid vändningen men en stark avslutning gjorde att 22-åringen slutade tvåa i sin semifinal i kortbane-VM. Tiden 26,01 var nytt personbästa med sex hundradelar och därmed satte hon nytt personbästa ännu en gång. Det var den sjätte snabbaste tiden i semifinalerna.

– Jag är jätteglad. Det har varit nära så många gånger, nu äntligen. Så himla gött. Andra 25 meterna är definitivt min starka sida, säger Hanna Rosvall i SVT.

Även Louise Hansson är klar för final efter 25,99 i sin semifinal, säsongsbästa och den femte bästa tiden i semifinal. Svenskan fick en bra start och blev fyra i sin semifinal.

Ny fjärdeplats för Sverige

På 4x50 meter frisim var Sverige nära att ta medalj när Louise Hansson på tredjesträckan växlade över som tvåa till Sophie Hansson. På sista sträckan gick dock Australien och Nederländerna förbi och Sverige slutade fyra på tiden 1.35,68.

– Vi visste att det skulle bli tajt, vi gjorde vårt bästa. Det är galet att vi kan göra en sådan prestation som vi gör i dag, säger Michelle Coleman, som stod för en stark andrasträcka, i SVT.

Vann gjorde USA på tiden 1.33,89 före värdnationen Australien och trea blev Nederländerna. Sverige var 32 hundradelar från att ta medalj.

Tidigare under kortbane-VM slutade Sverige fyra på 4x100 meter frisim och även nu blev det en fjärdeplats. I det svenska laget ingick även Sara Junevik som simmade förstasträckan på 24,13 – nytt personbästa.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.