Pernille Blume Foto: TT

Här är danskans förklaring efter missen: ”Tog ett speciellt beslut”

Publicerad

Inget hjärnsläpp. Bara en helhjärtad satsning och att följa sitt hjärta, förklarar Pernille Blume på Instagram.

”Jag ska försöka förklara så ärligt jag kan”, skriver hon på Instagram och fortsätter: Först av allt, och viktigast av allt. Jag är väldigt ledsen om jag har sårat, förolämpat eller inte respekterat någon.

Det är EM:s största miss hittills. Danskan Pernilla Blumes märkliga hundrameterslopp där hon gick för fullt första femtio, slog handen i kaklet medan de andra voltvände, tappade sitt enorma försprång och missade final.

Se Pernille Blumes märkliga lopp på 100 meter fritt

En final hon hade stor chans att knipa i första hand en medalj i. I andra hand skulle hon utmana Sarah Sjöström om det guld Sarah senare vann.

Nu kommer danskans förklaring till sin överraskande satsning.

”Kan inte säga att det var ett bra beslut”

”När jag tävlar så gör jag det på min yttersta förmåga, och jag gör det på ett sätt som är rätt för mig. I går tog jag ett ”speciellt” beslut kring hur jag skulle simma mina hundra meter. Och det var inte för att nå en viss tid eller inte ta mig till final”, fortsätter hon.

”Det jag gjorde var för att se hur mycket jag var villig att satsa utan att sluta som en idiot. Jag är redo att satsa mycket och jag kände mig aldrig mer fri än när jag gjorde det. Jag kan inte säga att det var ett bra beslut, men i det läget var det ett bra beslut”.

Hon menar att hon tog beslutet för sig själv.

”Jag kände att jag stod sann inför mig själv, och jag har förlikat mig med det. Jag förväntar mig inte alla ska förstå, men ibland måste du göra saker för dig själv och ditt hjärta. Jag är jag med varje fel, varje galen idé och jag gillar mig själv”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer