Sarah Sjöström tar sats mot en intensiv höst. Foto: TT.

Krock på EM – svårlöst problem för Sjöström

Uppdaterad
Publicerad

Sarah Sjöström leder världscupen och finslipar formen hemma i Stockholm till nästa deltävling i Hongkong. Samtidigt funderar hon över ett svårlöst problem vid kortbane-EM i Köpenhamn i december. Finalen på 200 m frisim och semifinalen på paradgrenen 100 m fjäril går väldigt tätt.

–  Problemet är att den dagen semifinalen på 100 m fjäril simmas så är det också final på 200 m frisim och dessvärre ingen paus mellan de två loppen, berättar förbundskaptenen Ulrika Sandmark för SVT Sport.

Sarah Sjöström leder världscupen efter tre deltävlingar och i morgon lämnar hon återigen Stockholm.

I dag simmar Sjöström två pass i Eriksdalsbadet men nu fortsätter hon träningen i värmen i  Belek, Turkiet.

– Hon vill ha sol och värme inför nästa deltävling som går i Hongkong sista helgen i september,säger förbundskaptenen Ulrika Sandmark.

Fem deltävlingar återstår i världscupen men hösten bjuder på mer och är väldigt intensiv för Sjöströms del.

Kan simma sex grenar i EM

SM på kort bana arrangeras i Jönköping första veckan i november och dessutom ska hon simma kortbane-EM i Köpenhamn i mitten av december.

– Vi har planerat EM tillsammans och Sarah kommer troligtvis att simma fem eller sex distanser, avslöjar Ulrika Sandmark.

Men grenordningen är ett problem för henne en av dagarna. Sjöström kommer att på EM simma 50 och 100 frisim, 50 fjärilsim och 100 m medley.  Däremot avvaktar hon med beslut när det gäller OS-gulddistansen 100 m fjärilsim och 200 m frisim.

–  Problemet är att den dagen semifinalen på 100 m fjäril simmas så är det också final på 200 m frisim och dessvärre ingen paus mellan de två loppen, berättar Ulrika Sandmark.

Sarah Sjöström kommer nu att träna i cirka 10 dagar i Turkiet tillsammans med bland andra Michelle Coleman och båda är bland det dussintalet simmare som är förhandsnominerade till Europamästerskapet.

EM i Köpenhamn 13-17 december kommer att direktsändas av SVT sport.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.