Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Louise Hansson trea i medleyfinalen – Sveriges första medalj i VM

Uppdaterad
Publicerad

Louise Hansson slutade trea på 100 meter medley efter att ha simmat på nytt personbästa, 57,68. Det var Sveriges första medalj i kortbane-VM i Melbourne.

– Loppet kändes jättelätt och jättebra, säger Louise Hansson i SVT.

Louise Hansson var länge tvåa i finalen men tappade till tredjeplats till den tredje vändningen. Efter en spännande avslutning höll 26-åringen den placeringen och tog brons med tiden 57,68.

– Loppet kändes jättelätt och jättebra, jag är lite chockad varje gång i bröstsimmet när det flyter på och de andra inte går ifrån. Det är en jätteskön känsla. Det känns som det är lite tur när bröstsimmandet flyter på men det känns som jag listat ut hur jag ska göra undervattensandetaget bättre än innan, säger Louise Hansson i SVT.

Louise Hansson var 15 hundradelar bakom segraren Marrit Steenbergen från Nederländerna som vann på tiden 57,53. Tvåa kom Beryl Gastaldello från Frankrike.

Hansson femma på 50 meter rygg

I finalen på 50 meter ryggsim blev Louise Hansson femma på tiden 26.00 och Hanna Rosvall blev sexa på 26.05, fyra hundradelar över personbästa som hon satte i semifinalen. Louise Hansson tog brons på VM i fjol men lyckades inte försvara sin medalj.

Vann gjorde Margaret MacNeil som satte nytt världsrekord på 25,25. Tvåa kom Claie Curazan och trea blev Mollie O'Callaghan.

– Jag är jättenöjd med att försvara den sjätteplats jag gick in med, säger Hanna Rosvall, som hade sjätte bästa tid i semifinalerna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.