Martina Rita Caramignoli tog brons och Simona Quadarella guld på 800 m fritt vid kortbane-EM i Glasgow 2019. Nu är bägge inlåsta i sina rum på ett hotell i Livigno. Foto: TT

Mardrömmen: Coronasjuka simmare inlåsta på hotell

Uppdaterad
Publicerad

Samtidigt med att Sarah Sjöström och delar av övriga världseliten tävlar i Budapest har ett dussintal av Italiens bästa simmare blivit fast på ett hotell i Alperna efter ett coronautbrott. De får mat via en bricka utanför sina rum som de inte ens får lämna.

– Jag vet inte hur intagna har det på fängelser men vi är inlåsta, säger världsmästaren Gabriele Detti.

Det italienska laget brukar åka upp i bergen till Livigno på nästan 2000 meters höjd för att bilda röda blodkroppar, vilket förbättrar uthålligheten. Den här omgången har allt gått snett. Tre ledare har testats positivt för covid-19 och simmarna får inte lämna hotellet där de satts i karantän på sina rum.

De 13 aktiva har fått övningar som de ska genomföra på sina små hotellrum. Det får knappt plats en träningscykel i rummet. De håller kontakten med sina tränare via mobiltelefoner eftersom isoleringen är total.

Corona och idrott

– Jag är rädd att de kommer att tappa muskelmassa. När det här är över får vi börja om helt från början igen, säger tränaren Stefano Morini till AP.

OS-mästaren Pellegrino friskförklarad i går

Världsmästarna Gabriele Detti (800 fritt) och Simona Quadarella (1500 fritt) är de mest framstående simmarna som hålls inspärrade. Även Martina Rita Caramignoli, EM-bronsmedaljör på 800 meter fritt ifjol, är isolerad.

När lägret inleddes den 11 oktober testade alla deltagare negativt. OS-mästaren Federica Pellegrini är inte med på lägret men har varit sjuk i covid-19 i två veckor innan hon friskförklarades i torsdags.

– Det är en del av vardagen. Det är så många människor som smittats och det är nästan mer förvånande om man inte haft sjukdomen, säger Detti.

ARKIV: Sjöström efter nio månaders tävlingsuppehåll: ”Har fått tid att bygga upp kroppen” (14 oktober 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona och idrott

Mer i ämnet