Sarah Sjöström i närkontakt med kobra: ”Fy fan vad obehagligt”

Uppdaterad
Publicerad

Sarah Sjöström stötte på en orm i paradiset.
Ridturen i vindalen i Sydafrika kunde ha slutat riktigt illa – en kobras giftiga huvud var bara en halvmeter från hennes ben.
Men världens bästa simmerska kunde rida vidare – lätt omskakad.

Det var i vindalen Franschhoek, en bit från Kapstaden, som Sarah Sjöström befann sig för att kombinera semester med familjen med träning. Men en ridtur med hästen El Bahrain blev mer spännande än hon tänkt sig.

När de passerade några buskar vid vattnet ställde sig en stor Cape Cobra, en av Afrikas giftigaste ormar, upp ur en buske och väste – mindre än en halvmeter från Sjöströms ben. Hon och El Bahrain flydde snabbt. Sjöström var skärrad när hon kom tillbaka.

– Jag såg jag att det var en stor orm som bara stod upp och ”pssssst”. Precis under oss, jag tror att det var en Cape Cobra när de står upp. Faaan vad obehagligt.

SVT Sport har följt Sarah Sjöström i flera dagar. I reportaget nedan berättar hon om äventyren men också om framtiden och sin simning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer