Simon Sjödin. Foto: Bildbyrån

Sjödin simmade karriärens sista lopp: ”Känner mig klar”

Uppdaterad
Publicerad

Simon Sjödin har gjort sitt sista individuella lopp i simkarriären. 34-åringen blev utslagen i försöken på 100 meter fjäril i EM i simning.

– Jag känner mig klar, så det är en skön känsla, säger han till C More.

34-årige Simon Sjödin gör sitt sista mästerskap och var inte i närheten av att gå vidare till semifinal. Hans 53,40 var blott den 40:e bästa i försöken.

– Det var mitt sista lopp på internationell nivå, så jag är nöjd med loppet. Jag hade velat simma lite fortare, men målet i dag var att säkra en lagkappsplats till i morgon. Så jag överlever en dag till, säger Sjödin till C More.

EM-tävlingarna avslutas med medleylagkapper under söndagen och Sjödin blev bästa svensk på fjärilsdistansen.

Vemodigt

Sjödin har tävlat i landslaget i över 15 år, men nu är det slut.

– Som idrottare försöker man blockera känslorna och leva här och nu. Men det är lite vemodigt. Jag låg i går och tänkte på sista natten med den här ångestkänslan, men jag känner mig klar. Så det är en skön känsla.

Svårt ladda om

Sara Junevik och Louise Hansson gick vidare till semifinal på 50 meter fjäril. För Hansson var det svårt att ladda om efter strulet under fredagskvällen då hennes final på 100 meter rygg fick tas om efter tekniska problem som föranledde en svensk protest.

– Det var lite svårt att komma till ro i går kväll. Det var mycket adrenalin, så det blev en seg start på morgonen. Men det ska finnas mer i kroppen, säger Hansson till C More.

Hennes syster Sophie hade fjärde bästa tid i försöken på 50 meter bröstsim. Bakom Hansson gjorde talangen Emelie Fast ännu en stark insats och tog sig till semifinal med nionde bästa tid.

Björn Seeliger blir ende svensk i semifinalen på 50 meter frisim. Hans tid 22.15 var 13:e bästa tid i försöken.

KLIPP: Louise Hanssons märkliga start (21 maj)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.