Sjöström finalklar på 100 fritt

Uppdaterad
Publicerad

Sarah Sjöström imponerade stort i semifinalen på tiden 52,44 och tog sig enkelt vidare till final som snabbast i semifinalen. Michelle Coleman blev utslagen på en niondeplats.

– Det kändes bra att simma igen men det är aldrig skönt de sista 15 metrarna, säger Sarah Sjöström till SVT Sport.

De två svenskorna Sjöström och Coleman gick ut i samma semifinal. Sjöström som var snabbast i försöken simmade snabbt första längden och tog sig i mål på tiden 52,44, snabbast av alla.

– Det var en bra tid. Det kändes bra att simma igen men det är aldrig skönt de sista 15 metrarna. Det fanns inga nerver, bara kul att simma, säger Sarah Sjöström till SVT Sport.

Coleman utslagen

Coleman simmade in på 53,51 och hamnade på en niondeplats totalt och är därmed utslagen.

– Jag är ändå nöjd. Klart det hade varit kul med final men jag gjorde det loppet jag kunde, säger Coleman till SVT Sport.

– Det är en lättnad att känna sig som sig själv igen, det var jättejobbigt efter 200 meters loppet.

SVT:s expert Lars Frölander trodde att det skulle krävas en tid under 53,50 för att ta sig vidare till en final. Coleman hade bara hundradelen mer men det krävdes hela 53,20 som australiensaren Emma McKeon hade på åttondeplatsen för att nå en final.

Historiska Sjöström

Mästerskapet har ungefär gått halvvägs men Sarah Sjöström har redan hunnit med att bli historisk två gånger. I söndags satte 23-åringen världsrekord på 100 meter frisim under den första sträckan i lagkappen och blev första kvinna under 52 sekunder.

Dagen därpå slog hon till igen när hon blev första kvinna att vinna VM-guld på 100 meter fjäril fyra gånger.

Nu fortsätter rekord- och guldjakten på ytterligare tre distanser, med 100 meter frisimsfinal först ut i morgon klockan 17.15 i SVT 1. 

Persson utslagen på 200 bröst

Erik Persson blev utslagen i semifinalen på 200 meter bröstsim på tiden 2,09,58. Den näst snabbaste tiden 23-åringen simmat i karriären räckte alltså inte till en finalplats. 

– Det känns tråkigt att missa finalen. Jag är väldigt besviken. Jag trodde faktiskt att det skulle gå lite fortare, säger Erik Persson till SVT Sport.

Persson slutade på en femteplats i loppet och på en tiondeplats totalt i semifinalerna, 78 hundradelar för långsamt för att nå final.

Det har varit upp och ner för Erik Persson i mästerskapet. I söndags satte han nytt svenskt rekord på 100 meter bröstsim men lyckades ändå inte ta sig vidare till en semifinal. På favoritdistansen 200 meter bröstsim tog han sig imorse vidare till semifinal men där tog det stopp.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.