Sarah Sjöström är redo inför VM. Foto: SVT och Bildbyrån

Sjöström hoppas på formbesked direkt

Uppdaterad
Publicerad

Sarah Sjöström går in i hetluften direkt, på favoritdistansen 100 meter fjärilsim, när VM i Budapest drar igång på söndagsmorgonen.
– Första loppet är viktigt för att få en känsla för hur formen är, säger Sjöström som hoppas på en fin tid redan i försöksloppet.

Louise Hansson gör Sjöström sällskap på 100 meter fjärilsim, Hansson som slog personbästa på SM för ett par veckor sedan har chans att nå en semifinal om hon får allt att stämma.

Nykomling siktar högt

Mindre rutinerad är landslagets yngste deltagare, 18-årige Victor Johansson som startar i sitt första långbanemästerskap. Johansson ska simma fyra individuella frisimsdistanser under VM och inleder med 400 meter.

– Min målsättning är att nå en finalplats under VM, jag gillar att sätta höga krav på mig själv, säger debutanten.

Erik Persson, som har sin bästa chans på 200 meter bröstsim på torsdag, finns också med i startlistan under den första VM-dagen, då på halva distansen.

Fin chans i lagkappen

Eftersom finalen på Sjöströms 100 meter fjärilsim simmas under måndagen så återfinns istället den första  chansen till medalj för Sverige i lagkappen på 4x100 meter frisim, men där kan det krävas att Sjöström tar en sträcka redan i försöksloppet om laget ens ska nå en final.

– Det ser mycket svårt ut att ta sig till en VM-final igen utan Sarah, sa förbundskapten Ulrika Sandmark till SVT häromdagen.

Återstår att se om Sjöström mäktar med både ett försökslopp på 100 meter fjärilsim samt en lagkapp under söndagsförmiddagen, laguppställningen dyker upp en timma innan tävlingsstart klockan 9:30.

SVT sänder från försökspasset med start klockan 9.30.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer