Sarah Sjöström. Foto: Bildbyrån

Sjöström: ”Kändes oförskämt lätt”

Uppdaterad
Publicerad

Sarah Sjöström var snabbast i försöken på 50 meter fjärilsim. Hon tog sig enkelt vidare och var dryga fem tiondelar före tvåan Emilie Beckmann.

– Kändes oförskämt lätt, säger Sjöström till SVT Sport.

Sjöström tog ledningen direkt och var snabbast i försöken trots att hon slog av på takten. Sjöström simmade in på 25.11 drygt fem tiondelar före danskan Emilie Beckmann.

– Jag blev lite överraskad att se 25.11, så det var kul, säger Sjöström.

EM-veckan

Ikväll väntar final på 100 meter frisim (där danskan Pernille Blume saknas) och semfinal på 50 meter fjärilsim.

– Det var skönt att få ett snabbt lopp så man vaknar till inför finalen på 100 fritt i kväll.

Blume gick ut stenhårt till 50 meter, gjorde en dålig vändning och missade finalplatsen på 100 meter frisim.

– Om man tänker att man ska gå ut hårt så kan man väl i alla fall göra en ordentlig vändning. Jag har gått ut hårt på mästerskap och gått ut för långsamt på mästerskap, det ingår att göra misstag, säger Sjöström. 

– Hon kanske ville går för världsrekord på 50 meter frisim men det kan man göra när man simmar 50 frisim inte när man simmar 100 frisim tycker jag i alla fall.

Även Sara Junevik och Louise Hansson kvalade in till semifinal och tvingades till en omsimning eftersom att bara två från varje nation kan gå vidare. Något som SVT Sports expert Lars Frölander tidigare varit kritisk till. Louise Hansson vann den duellen och är vidare till final efter nytt personbästa på tiden 26.11.

– Ja det var personbästa så jag är jättenöjd med tiden och det var väldigt konstiga omständigheter, det har väl aldrig hänt någon svenska innan men det var väldigt kul att få en annan chans, säger Hansson.

– Det är lite synd att missa den på det här sättet när man känner att man egentligen ska vara med, säger Junevik.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

EM-veckan

Mer i ämnet