Foto: Bildbyrån

Sjöström och Coleman finalklara

Uppdaterad
Publicerad

Sarah Sjöström fortsätter på inslagen väg. Två försökssimningar 100 meter medley och 50 meter frisim, resulterade i lika många finalplatser till kvällen under världscupdeltävlingen i Budapest. Även Michelle Coleman är klar för final.

Duna Arena i Budapest är bassängen där Sarah Sjöström ifjol kröntes till VM:s bästa kvinnliga simmare efter tre VM-guld och ett VM-silver.

25-åriga Sjöström hade en bra förmiddag i ”guldbassängen” i den ungerska huvudstaden när den fjärde deltävlingen av världscupen idag inleddes.

Sjöström tog sig planenligt vidare till final på sina två distanser för dagen. Hon noterade tredje snabbaste tiden, 59.54 sek, på 100 meter medley där hemmasimmaren och världsrekordhållaren Katinka Hosszu var snabbast med sina 57.91

Dubbelt svenskt i finalen på 50 fritt

Både Sarah Sjöström och Michelle Coleman simmar i ikväll final på 50 meter frisim.Sjöström var snabbast av alla i försöket med 23.52 sekunder och Coleman hade sjunde tid 24.52.

Det lär bli en spännande final att vänta på 50 meter frisim i kväll för bland finalisterna finns även internationella stjärnor som Pernille Blume, Femke Heemskerk och Ranomi Kromowidjojo.

Michelle Coleman missade däremot final avancemang på 50 meter ryggsim. Hennes tid 27.72 sekunder resulterade i en 10:e plats.

Finalpasset inleds klockan 18:00.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.