Sarah Sjöström hade två pallplatser i Neapel. Foto: TT.

Sjöström vann 50 m fritt – fick stryk i fjäril

Publicerad

Sarah Sjöström var överlägsen på 50 meter fritt i kortbana under den andra deltävlingen av International Swimming League (ISL) i Neapel. Den 26-åriga svenskan vann på tiden 23,63, en halv sekund före tvåan Olivia Smoliga, USA.

Sjöström slutade även tvåa på 100 meter fjäril, där hon med 56,63 var 72 hundradelar bakom Kelsi Dahlia, USA, som vann på 55,91. Lördagen var en intensiv tävlingsdag för svenskan som även simmade stafett i den nystartade och penningstinna lagtävlingen i kortbana.

– Det är väldigt kort tid mellan loppen. Jag försöker hitta ett snabbt sätt att återhämta mig efter mina tävlingar, säger Sarah Sjöström i ett videoklipp på ISL:s Twitterkonto och fortsätter:

– Det är alltid väldigt coolt att tävla i Italien. De gillar inte bara italienarna utan älskar alla stjärnor här – även om du är från Sverige. Jag njuter verkligen av det.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer