Sarah Sjöström imponerade i Rom. Foto: Bildbyrån.

Sjöström vann klart i säsongsdebuten

Uppdaterad
Publicerad

Sarah Sjöström visade klass och vann 50 m fjäril i Rom på 25,19. Hon vann loppet klart före Ranomi Kromowidjojo som hade 25,90. På 50 m fritt fick däremot Sjöström stryk av danskan Pernille Blume. Detta i sin utomhusdebut.

Sjöström fick en bra start och drygade sedan ut till resten av fältet från sin mittenbana på 50 m fjäril. Hon var nästan en hel kroppslängd före den trefaldiga OS-mästaren Kromowidjojo vid de internationella tävlingarna i Roms OS-bassäng.

Sjöström har världsrekordet på 24,43 från SM i Borås för fyra år sedan, hennes kanske allra bästa rekord.

Blev besegrad 20 minuter senare

20 minuter efter fjärilsloppet blev Sjöström tvåa på 50 m fritt med tiden 24,18. Hon nådde aldrig ikapp den danska OS-mästaren Pernille Blume som vann på 23,92.

– Jag har inte varit under 24 sekunder så många gånger så jag är väldigt nöjd, säger danskan Blume leende till Rai efter loppet.

Sjöström håller världsrekordet med tiden 23,67.

Inte tävlat sedan i april

– Jag har tränat på väldigt bra nu och haft en lång, lång träningsperiod. Det har jag verkligen behövt, har Sjöström, som senast tävlade i Swim Open i Stockholm i april, sagt till SVT Sport.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.