Sarah Sjöström inledde SM-estern

Uppdaterad
Publicerad

Sarah Sjöströms SM har dragit igång. I ett soligt Landskrona inledde en avslappnad Sjöström med att simma 100 meter fritt i lagkappen på 52,3 och sola sig i glansen. Efteråt var hon glad och skojade friskt.

– Det är lite som semester, bada lite – bo på hotell, säger hon och skrattar.

Sarah Sjöströms SM är i gång. Med sitt Södertörns SS simmade hon den tredje sträckan på hundra meter fritt på den meriterande tiden 52,3 och tog sitt lag från sjätte till andra plats. Men det räckte inte, Södertörn blev femma.

– Ja, ouppvärmd liksom, så det är jag nöjd med. Kroppen blev lite chockad av den hundringen känner jag, skrattar Sjöström i SVT:s sändning.

Sarah kommer närmast från Sette Colli-tävlingarna i Rom där hon vann dubbelt på 50 och 100 meter fjäril men också förlorade på både 50 och 100 meter fritt mot danskan Pernille Blume.

– Jag kände i Rom att jag behöver få fler lopp i kroppen – därför är det skönt att få ett SM, fortsätter Sarah, som strålade i ett solglassigt Helsingborg.

– Det är lite som semester, bada lite – bo på hotell, säger hon och skrattar.

Tidigare under dagen tog Maja Reichard SM-guld i parasimning på 50 meter rygg. Hon simmade på 36,96 – ett nytt svenskt rekord på.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.