VM-silver till Henrik Christiansen

Uppdaterad
Publicerad

Norrmannen Henrik Christiansen slog till med en silvermedalj på 800 meter fritt efter ett starkt lopp, lite i bakvattnet av vinnaren Gregorio Paltrinieri, Italien.

– Så härligt. Norskt rekord och silver. Det är här man ska vara, sa Christiansen glatt till SVT Sport direkt efter loppet.

Efter två raka VM-guld under tävlingarna i Sydkorea hade den omdiskuterade och dopningsanklagade kinesen Sun Yang chansen att ta sitt tredje individuella guld nr 800 meter frisim avgjordes på onsdagen.

Men Sun Yang, som haft dispyter med motståndare vid prisceremonierna hittills, var aldrig nära att försvara sitt VM-guld från 2015 eller komma upp på en ny prispall då Paltrinieri och Christansen drog iväg på den nya OS-distansen 800 fritt.

– Jag fick en bra start och vågade att ta rygg på italienaren. Jag hade hoppats på att kunna simma på 7,42, men fick 7,41. Klart att man är nöjd, fortsatte den sprudlande glade norske VM-medaljören.

Segraren Gregorio Paltrinieri vann till slut ganska överlägset på 7,39.27 över 800 meter.

– 800 meter är min bästa gren och att den nu har blivit OS-gren är ju bra.

Bronsmedaljör blev fransmannen David Aubry. Sun Yang blev sexa.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.