Ida Marko-Varga. Foto: Bildbyrån

Svenska simmaren: ”Påverkas mycket av att OS skjuts upp”

Uppdaterad
Publicerad

Simmaren Ida Marko-Varga gjorde comeback på SM i fjol och bestämde sig sedan för att satsa mot sitt femte OS.

Men mästerskapet har flyttats fram till 2021 – och planen kan gå i kras.

– Jag påverkas ganska mycket av att OS har blivit uppskjutet. Jag har bara sponsorer fram till augusti, säger hon till Kvällsposten.

Ida Marko-Varga hade egentligen slutat med simningen men suget kom tillbaka och på SM i fjol gjorde hon comeback. Efter ett fint formbesked valde 34-åringen att satsa mot OS i Tokyo, vilket skulle bli hennes femte OS.

Men sedan kom coronakrisen och i mars kom beskedet att mästerskapet skjuts upp ett år.

Corona och idrott

– Jag påverkas ganska mycket av att OS har blivit uppskjutet. Jag har bara sponsorer fram till augusti och jag var överens med min klubb fram till sommaren. De delarna är jag beroende av för att kunna göra en OS-satsning, säger Ida Marko-Varga till Kvällsposten.

Coronakrisen har slagit hårt mot ekonomin och den svenska simmaren berättar att det finns en oro för att företag inte ska ha möjlighet att satsa på sponsring.

– Det återstår att se om företag är villiga att stötta mig ett år till, säger hon.

Men det är inte bara sponsringen som påverkar hennes beslut.

– För min del handlar det om motivationen också. Jag har ju blivit lite äldre.

Just nu avvaktar hon och ser hur det blir med satsningen mot OS 2021. Hon hoppas ha landat i ett beslut någon gång under sommaren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona och idrott

Mer i ämnet