Sverige till final på 4x50 meter fritt

Uppdaterad
Publicerad

Svenska damerna är vidare till final på 4x50 meter fritt.

Laget, med Sarah Sjöström, Michelle Coleman Sara Junevik, Hanna Rosvall, hade tredje bästa tid och simmar final i eftermiddag.

– Det var ganska många lag som strök sig så vi var inte oroliga, det var bara att göra säkra växlingar och sedan ta sig vidare, säger Sarah Sjöström till SVT Sport.

Sarah Sjöström, Michelle Coleman, Sara Junevik och Hanna Rosvall såg till att det svenska laget vann sitt försöksheat på 4x50 meter fritt vid kortbane-VM-.

Tiden 1.36,55 var den tredje bästa totalt i försöken, USA var snabbast följt av Nederländerna.

– Det var ganska många lag som strök sig så vi var inte oroliga, det var bara att göra säkra växlingar och sedan ta sig vidare, säger Sarah Sjöström till SVT Sport.

I eftermiddag väntar final, som sänds i SVT1 och på SVT Play, på både 4x50 meter fritt och 4x100 meter.

– Det var bra. Vi försökt bara alla ta en plats i finalen, det kommer bli en hektiskt kväll speciellt för de som har individuella lopp i kväll. Så jag försöker bara fokusera på att sprida positiv och bra energi till tjejerna som är trötta för det kommer att bli tufft när vi står inför vår sista stora lagkapp i kväll på 4x100 meter medley, säger Michelle Coleman.

En stund senare blev det även finalplats på 4x100 meter medley. Sverige, med Hanna Rosvall, Emelie Fast, Louise Hansson och Michelle Coleman i laget, vann sitt heat före Kanada. Tiden 3.52,67 var den bästa tiden i försöken.

I eftermiddagens finalpass tävlar också Sarah Sjöström på 50 meter fritt och Louise Hansson på 100 meter fjäril.

KLIPP: VM-brons till Louise Hansson på 50 meter rygg (20 december 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.