Världstid av Coleman – krossade personliga rekordet

Uppdaterad
Publicerad

Michelle Coleman hade inga som helst problem att ta SM-guld på 50 meter fritt under kortbanetävlingarna i Eskilstuna.

Coleman satte högsta fart direkt, ledde klart vid 25 meter och i mål var hon överlägsen på det nya personliga rekordet 23,59.

Senare under kvällen vann hon också 100 meter ryggsim.

– Jag har haft en bra 50-säsong och kunnat ta med mig den simning från världscupssäsongen. Jag hade hoppats på att sänka mig så mycket med tanke hur bra det gått på långbana, säger Coleman till SVT Sport.

Michelle Coleman är i storform. Den svenska simstjärnan har under den senaste tiden radat upp fina placeringar i världscupen, däribland flera segrar. Till sist blev hon också trea i den totala världscupen.

– Superkul. Det har varit roligt och jag har lärt mig mycket. som jag kan ta med mig in i OS-säsongen.

I dag blev hon också SM-guldmedaljör. Coleman var helt överlägsen på 50 meter fritt och slog handen i kaklet på den suveräna tiden 23,59.

– Jag har ändrat på mitt sätt att simma. Jag har gått från en 200-teknik till en 50-teknik. Det gör att det blir mer rytm och mer attack. Jag får ett större driv i simningen.

En tid som till exempel hade räckt till brons under kortbane-VM 2018.

Bara drygt 20 minuter senare tog Coleman ett nytt SM-guld. Nu på 100 meter ryggsim. Coleman utmanades länge av 19-åriga Hanna Rosvall, men talangen kroknade på slut och blev till slut en sekund och nio hundradelar efter Coleman som vann på 56,98.

Nu väljer Coleman att avsluta tävlingssäsongen för att fullt ut satsa mot OS i Tokyo i sommar.

– Det var lite därför jag avslutar tävlingsäsongen nu så jag kan inleda hårdträningen. Vi kommer dra till Thailand på ett träningsläger i december och sen åker vi till Teneriffa i slutet på januari. Annars blir det mycket träning på hemmaplan.

Du tar ingen semester?

– Det får man göra efter OS.

ARKIV: Se SVT:s reportage med Michelle Coleman (14 november 2019)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.