Victor Johansson nära medalj på 400 fritt

Uppdaterad
Publicerad

Sveriges långdistansstjärna Victor Johansson gjorde ännu en bra mästarskapsfinal.

Han slutade femma i den jämna finalen på 400 meter fritt.

– Målet var topp-fem, och medalj är inte långt borta.

Ukrainaren Mychajlo Romantjuk var helt överlägsen i finalen över 400 meter fritt. Men där bakom var det helt tätt. Victor Johansson, som egentligen är bättre på ännu längre distanser, startade snabbt, men var ändå sist efter första 50.

– Jag visste att Romantchuk skulle gå för det. Men Henning (Mühlleitner, Tyskland) innanför mig visste jag skulle gå att rejsa mot. Så jag hängde på honom.

EM-veckan

De ledde till en sjundeplats efter 100 meter, en femteplats efter 250 och vid vändningen vid 300 meter låg Victor Johansson fyra, bara någon tiondel från medalj.

– Jag hade egentligen bara koll på Henning innanför mig, och hade jag tagit honom hade det blivit medalj, han blev ju trea.

Den sista hundringen blev tuff för Victor och i stället för att plocka placeringar tappade han en. Men han gladde sig åt att träningskompisen Henrik Christiansen från Norge knep silvermedaljen:

– Jättekul och starkt att han knep silvret. Det är väldigt inspirerande att man får träna med honom.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

EM-veckan

Mer i ämnet