OS-premiären får vänta för Oski

”Det är ganska skönt – då kan man ta semester”

Uppdaterad
Publicerad

Tusentals idrottare runt om i världen har under många år haft OS i Tokyo 2020 som sitt stora livsmål. Men OS-drömmen har, som alla vet, tagit paus.

– När det blev uppskjutet kände jag att det visar ju att man inte ska planera för mycket, säger Oskar Rozenberg Hallberg, svenskt medaljhopp i skateboard, till SVT Sport.

I en serie reportage träffar SVT Sport svenskar som fått ställa om sina planer sedan OS i Tokyo skjutits upp ett år.

23-årige medaljhoppet Oskar ”Oski” Rozenberg Hallberg var med största sannolikhet klar för OS där skateboard för första gången står på programmet. Nu får han vänta ett år på chansen att visa upp sig och sin sport.

Förra året vann ”Oski” VM och i våras, precis innan coronaviruset bröt ut, vann han SM. Stöttad av SOK var han ett självklart medaljhopp i sommarens OS. Detta trots att det återstod fyra kvaltävlingar innan det var klart vilka 20 som skulle stå på startlinjen i Tokyo – men dessa kvaltävlingar blev inställda.

– Det är inga tävlingar planerade nu över huvudtaget så nu är jag bara i Malmö och har inga planer riktigt.

Inte van vid paus

Så länge tävlingarna är inställda tar han dagen som den kommer.

– Jag är inte van vid att allt står på paus, men det är ganska skönt för då kan man ta semester, säger Rozenberg Hallberg.

REPORTAGE: När OS-drömmen tog paus: ”Ganska skönt – då kan man ta semester”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.