Medaljhoppet om OS-flytten: ”Lite skönt med en sommar hemma”

Uppdaterad
Publicerad

Jesper Stålheim var ett svenskt medaljhopp inför sitt andra olympiska spel. Men i och med att Tokyo-OS flyttas får han ladda ännu ett år.

– Lite snopet, men det blir nästa år i stället. Det är klart att det hade varit roligare att göra det i år men det kan vara lite skönt med en sommar hemma i Sverige, det var ganska många år sedan, säger han till SVT Sport.

Den svenska laserseglarduon Jesper Stålheim och Josefin Olsson var mitt i uppladdningen när beskedet kom att OS skjuts upp.

– Vi var på Mallorca och höll på att förbereda oss för en regatta i början av april, men så började det ryktas om att Spanien skulle stänga ner så vi tog ett blixsnabbt beslut och bokade en färjebiljett och sträckkörde genom Europa för att komma hem, berättar 32-årige Stålheim som vann för-OS i Japan i somras.

Tokyo 2020

För Josefin Olsson, som kom sexa 2016 och satsar mot sitt tredje OS, var det tungt att få beskedet efter fyra års förberedelser.

– Vi var i full färd med att reka banorna och då kunde man känna i magen att det kunde vara nu i sommar. Det är tråkigt att få vänta ett år till, men det blir ju mer tid till förberedelser helt enkelt.

REPORTAGE: När OS-drömmen tog paus: Seglarna laddar om

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Tokyo 2020

Mer i ämnet