Foto: TT Nyhetsbyrå

Hett rivalmöte i Göteborg

Uppdaterad
Publicerad

Frölunda går som tåget i SHL och är enda obesegrade laget efter fem omgångar. I dag tar laget emot fjolårsfinalisten Skellefteå.

Skellefteå, som abonnerat på finalplatser senaste åren, har förlorat två matcher men släppt in få mål. Klockan 16 är det nedsläpp i Scandinavium i det heta mötet.

– Vi möter seriens bästa lag just nu. Det är en perfekt utmaning för oss, säger Skellefteå-tränaren Hans Wallson till Norran.se.

SHL

Frölunda leder serien tillsammans med Färjestad på 13 poäng. Skellefteå ligger femma. En av de som är taggade inför mötet är Nicklas Lasu, Frölundas forward som stod för tre poäng mot Växjö senast.

– Skellefteå är alltid en av de roligaste matcherna nuförtiden, det är klart det blir roligt. Skellefteå har ju även varit väldigt duktiga i några år nu och är alltid med i diskussionen om vilka som kan vinna. Det är ett lag som man absolut vill slå, säger Lasu till Göteborgs-Posten.

För hemmalaget är Robin Figren ett osäkert kort. Han fick en lårkaka under första perioden av Växjömatchen.

– Vi tar ett beslut efter värmningen eller någon timme innan match, säger tränare Roger Rönnberg till GP.

Skellefteå saknar Sebastian Ohlsson som spelar med J20 och Mattias Ritola och Anton Öhman som ännu inte är redo för spel. Dessutom är Anton Lindholm ett osäkert kort, rapporterar Norran.se.

Frölunda-Skellefteå kommer SVT Sport att bevaka under matchens gång. Samtliga sju SHL-matcher kan följas live på målservice. Efter matcherna hittar du matchbilder, kommentarer och analyser här på sajten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SHL

Mer i ämnet