Alexander Urbom, 24, har skrivit på för tre säsonger med Skellefteå. Foto: BILDBYRÅN

Landslagsback till Skellefteå

Uppdaterad
Publicerad

Skellefteå har gjort klart med landslagsbacken Alexander Urbom, 24.

Den 192 centimeter långe försvarsbjässen har skrivit på för tre säsonger.

”Han är skridskostark för sin storlek”, säger general managern Lars Johansson.

Tre forwards har redan anslutit i form av Mattias Ritola, Jimmie Ericsson och Terry Broadhurst. Nu har Skellefteå förstärkt på backfronten också.

I dag presenterade man NHL-meriterade Alexander Urbom som sitt fjärde nyförvärv inför den kommande säsongen.

SHL

– Han kommer att passa bra in hos oss och bli ett komplement till våra spelskickliga backar. Alexander är fortfarande ung och har stor utvecklingspotential. Det ska bli intressant att följa hans resa här hos oss, säger general managern Lars Johansson till lagets hemsida.

Testade lyckan i NHL

Urbom är född i Stockholm och representerade Djurgården i SHL säsongen 2008-2009. Sedan dess har han testat lyckan i Nordamerika utan att lyckas slå sig in i varken New Jersey eller Washington. Totalt har det blivit fyra poäng på 34 matcher i NHL samt 54 poäng (5+49) på 225 matcher i AHL.

– Att som 18-åring åka över, bo själv, och uppleva en ny kultur var kul och nyttigt. Det var dessutom en annan typ av hockey och jag lärde mig mycket, säger Urbom.

”Ett naturligt val”

Valet av Skellefteå beskriver han som ”naturligt”.

– Jag ville få lite kontinuitet i spelet och Skellefteå AIK har ett bra rykte om sig att vilja utveckla spelare. Dessutom vill jag ta SM-guld, säger han.

Urbom kommer närmast från spel i KHL. Förra året fick han chansen i Tre Kronor och gjorde tre landskamper.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SHL

Mer i ämnet