VÖN: ”Allt var piss och jag hade en tanke på att lägga av”

Uppdaterad
Publicerad

Victor Öhling Norberg gjorde i fjol sin sämsta säsong i karriären och tanken på att sluta dök upp i huvudet.

– Förra säsongen var ganska tuff. Jag har aldrig haft en sådan dålig säsong, säger han till SVT Sport.

Det blev till slut en 15:e plats i den totala världscupen för Victor Öhling Norberg i fjol. Mycket beroende på en krånglande rygg som många gånger hindrade honom från att träna och tävla.

– Det är ju någonting jag tänker på varje dag. Jag måste värma upp extra, ta hand om kroppen lite mer efter varje pass. Gör man inte det så kommer jag att få fan för det dagen efter, säger ”VÖN” till SVT Sport.

Vinterstudion

Mindre träning ska ge större framgång

Under eftersäsongen och sommaren har han haft fokus på sig själv och lyssnat på kroppen. Det har varit en hel del träning men mindre specifik skicross-träning, i stället har det blivit både golf och cykling.

– Jag har haft en riktigt bra sommar. Jag har trappat ner en del och haft mer fokus på mig själv. Jag känner att jag är mycket mer harmonisk och gladare i dag, säger han.

Känns bättre än på länge

De tre första tävlingarna i världscupen har blivit inställda på grund av snöbrist. Men nu är premiären bokad. Det blir i schweiziska Arosa måndagen 17 december.

– Jag skulle lika gärna kunna åka till premiären i dag, jag är redo. Formen är bra, den är där den ska vara. Jag vill bara komma ut och tävla.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vinterstudion

Mer i ämnet