Näslund: ”När jag åker som jag kan har de andra ingen chans”

Publicerad

Sandra Näslund är både regerande världsmästare och vinnare av den totala världscupen, något hon tänker försvara den här säsongen.
– Det stora målet är VM, men sedan kommer jag att lägga stor fokus på världscupen också, säger Sandra Näslund till SVT Sport.

22-åriga Sandra Näslund inleder i år sin sjätte säsong i världscupen. I fjol tog hon hem den totala världscupen för första gången någonsin och enligt de flesta experter så blir hennes värsta konkurrent henne själv.

– Som det var förra året så var det kanske så, då kände jag att det var bara jag själv som kunde sabba det, i många banor i alla fall. Konkurrensen är hårdare i år och det kommer inte alls att bli lika lätt.

Hon har tränat hårdare och mer målmedvetet än någonsin tidigare och det har gett resultat.

– Det känns som att jag är i bra form och testerna har visat att jag är stark också. Det ger bättre förutsättningar att ha mer styrka och vara i bättre form. Men sedan är det mycket i åkningen som ska stämma också.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Vinterstudion

Mer i ämnet