Alexandra Edebo slog personbästa med sin sjätteplats – Sandra Näslund tog ny pallplats. Foto: Bildbyrån

Ny pallplats för Näslund – och personbästa igen av Edebo

Uppdaterad
Publicerad

Sandra Näslund fick en kanonstart på säsongen med två pallplatser förra helgen. I dag blev hon tvåa igen i världscuptävlingen i Montafon – och dessutom kom Alexandra Edebo fyra.

Det blev en härlig dag för de svenska åkarna i Montafon. I en kortare bana än vanligtvis på grund av dåligt väder tog sig inte bara stjärnan Sandra Näslund till final, utan även Alexandra Edebo som imponerat sedan återkomsten från den skada som förstörde hela förra säsongen.

Det var första gången i karriären som Edebo tog sig till den stora finalen i en världscupstävling. Där räckte hon inte till, utan blev fyra efter en miss där hon tappade mycket fart efter halva loppet.

För Sandra Näslund gick det bättre, men Marielle Thompson från Kanada kunde hon inte rå på. En andraplats blev det för Näslund som i och med det inlett säsongen med en första och två andraplatser, och leder totalen i världscupen.

Bland herrarna blev Viktor Andersson bästa svensk med en tredjeplats i sin kvartsfinal.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.