Foto: TT

Bakslag för Edebo efter VM – inte i träning

Uppdaterad
Publicerad

Alexandra Edebo hann med nöd och näppe återhämta sig från en hjärnskakning och var med på VM. Väl där kraschade hon två gånger och det ledde till ett bakslag.

– Just nu är hon inte i träning. Vi tar det dag för dag. Hon har blivit bättre, säger landslagsläkaren Jakob Swanberg till SVT Sport.

Strax innan jul drabbades Alexandra Edebo av en hjärnskakning då hon kraschade i Val Thorens.

Hon återhämtade sig ändå till hemma-VM i Idre där hon tog sig till lilla finalen – men hon körde omkull både på träning och i lilla finalen.

– Hon kände sig okej då, men så har vi gjort en utvärdering efter det och man måste ju vara extra försiktig så nära inpå hjärnskakningar. Vi tar inga risker, säger Swanberg.

Edebo är därför inte på plats på världscuptävlingen i österrikiska Reiteralm.

– Hon hade några poäng för mycket på sin symptomskattning (självvärdering). Så vi valde att ställa över henne nu för att inte riskera något, säger Swanberg och fortsätter:

– Det är ingen fara med henne nu, men man måste vara hundra för att ställa upp i den här typen av tävling.

Sandra Näslund och David Mobärg är de enda svenskarna som tagit sig vidare från kvalet i Reiteralm. De tävlar imorgon, fredag.

KLIPP: Edebo: ”Mår mycket bättre”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.