Sandra Näslund. Foto: Anders Wiklund/TT

Efter inställda tävlingen – Sandra Näslund vinner totala världscupen

Uppdaterad
Publicerad

Sandra Näslund har vunnit totala världscupen i skicross 2021/2022.

Detta efter att tävlingarna i Ryssland ställdes in i dag.

Hon är över 200 poäng före tvåan, som inte kan ta in det på de återstående tävlingarna.

Sandra Näslund har haft en enastående säsong. På elva världscupstarter han hon tagit tio segrar den här världscupsäsongen. Sedan pallade hon trycket på säsongens stora mål, OS i Peking, där hon körde hem OS-guldet.

Efter OS åkte skicrosslandslaget direkt till Ryssland och Sunny Valley där världscupen skulle fortsätta. Under torsdagen invaderade Ryssland Ukraina, vilket har påverkat idrotten i landet. Däremot kördes skicross-kvalet i Sunny Valley, med bara ryska deltagare.

Tävlingarna kommer inte ersättas

Under fredagen kom beskedet från Fis att man ställer in helgens tävlingar i Ryssland. När SVT Sport når Fis tävlingsdirektör Klaus Waldner bekräftar han att det inte kommer gå att ersätta de ryska tävlingarna.

– Det kommer inte att bli någon ny tävling, den måste hållas nästa vecka och det finns ingen tid då, säger han till SVT Sport.

– Efter finalen i Schweiz finns ingen möjlighet, så den måste hållas innan de avslutande tävlingarna och det kommer inte att gå.

Näslund vinner världscupen

Det gör att Sandra Näslund, som leder världscupen med 284 poäng före tvåan Fanny Smith från Schweiz, nu vinner världscupen. En seger ger 100 poäng, vilket gör att försprånget är ointagligt med bara två tävlingar kvar. Näslund har nu tre segrar i den totala världscupen.

Fis tävlingsdirektör Klaus Waldner bekräftar i ett meddelande till SVT Sport att Näslund vunnit världscupen med två tävlingar kvar.

ARKIV: Näslund fullbordade succéhelgen i hemmabacken

Ställningen i totala världscupen med två tävlingar kvar

1. Sandra Näslund, Sverige, 950 poäng

2. Fanny Smith, Schweiz, 566 poäng

3. Marielle Thompson, kanada, 389 poäng

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.