Victor Öhling Norberg. Foto: TT Nyhetsbyrån

Förre skicrosstjärnan klar som expert hos SVT Sport

Uppdaterad
Publicerad

Den förre skicrosstjärnan Victor Öhling Norberg tar plats som expertkommentator hos SVT när tävlingarna från Schweiz och Österrike avgörs.
– Att jobba med SVT Sport blir lite som att komma hem då det är den kanalen som följde mig i min aktiva karriär som mest, säger VÖN inför premiären.

Hur känns det att göra debut för SVT Sport?

– Att jobba med SVT Sport blir lite som att komma hem då det är den kanalen som följde mig i min aktiva karriär som mest. Känns bra att ha Björn Becksmo som kommentator och jag tror vi kan komplettera varandra bra med skönt surr. 

Hur ser du, som tidigare varit aktiv, på din nya roll som expert?

– Helt klart spännande, en annan anspänning än att stå i startgrinden men ändå lite nervöst. Skönt att få sitta inne i värmen och få titta och prata om den bästa vintergrenen. Jag hoppas kunna tillföra bra och detaljerad kunskap om åkare och banorna.

Vad tänker du om tävlingarna du ska kommentera?

– Arosa blir min första tävling att kommentera och det är ett kärt ställe för oss skicross-svenskar då vi oftast har bra placeringar där. Jag själv har 4 pallplatser från Arosa och jag tror svenskarna i laget är peppade att komma till dit och tävla. Sen blir det roligt att vara med och kommentera världscupsavslutningen och knyta ihop påsen för säsongen. 

Vad tror du om säsongen och Sandra Näslund, som hittills har imponerat?

– Sandra har redan bevisat efter bara tre tävlingar att hon är i sin bästa form någonsin och det är inspirerande att se hur hon lyckas leverera varje tävling, starkt! Som det ser ut nu så är hon Sveriges största chans till guld i kommande vinter OS tycker jag. Hoppas verkligen att hennes framgångar skapar en snöbollseffekt och lyfter de andra i laget så vi får ännu fler framskjutna placeringar denna säsong.

14/12 Skicross, Arona. 20:10 SVT Play

15/12 Skicross, lagtävling Arona. 18:55 SVT Play

13/3  Skicross, Reiteralm. 10:30  SVT Play

19/3  Skicross, Vetsonnaz. 14:30 SVT2/Play

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer