David Mobärg. Foto: Bildbyrån

Mobärg om premiärsegern: ”Tror det kan upprepas”

Uppdaterad
Publicerad

Det blev svensk succé i går då det var säsongspremiär för världscupen i skicross i Arosa, Schweiz. På damsidan tog Alexandra Edebo sin första seger och på herrsidan skrällde David Mobärg.

– Det känns helt magiskt. Gårdagen var underbar och åkningen satt som den skulle, så det känns väldigt bra, säger han till SVT Sport.

När David Mobärg, 21, vann i världscupen var det första gången han var bland de fem främsta. Trots det tror han att han kan vinna även i kväll, då de tävlar igen i Arosa.

– Det är bara att mata på. Jag känner att jag har bra åkning i hela banan och det är en bra känsla från i går. Jag tror att det kan upprepas.

Det finns ingen risk för överladdning?

– Det tror jag inte. Jag känner en stor trygghet, speciellt i starten, och det känns väldigt bra, säger han och fortsätter:

– Förra säsongen var jag och nosade på finalplatserna, men fick inte riktigt till det. Men nu har jag väldigt stor trygghet i mig själv och i min åkning. Det är rätt anspänningsnivå vid start och jag får ut det jag vill.

Är det den här nivån du kommer att vara på i vinter?

– Jag hoppas det.

SVT Sport sänder skicrosstävlingen i Arosa från 18.40.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.