Näslund historisk efter ny pallplats

Uppdaterad
Publicerad

Sandra Näslund tog sin 34:e pallplats i och med en tredjeplats i damernas skicross i Arosa, Schweiz. Därmed passerade hon Anna Holmlunds tidigare rekord på 33 pallplatser. Trots det var hon besviken efter finalen: – Jag gick för seger så jag är väldigt besviken just nu, säger Sandra Näslund.

Det var dubbelt svensk i damernas final i när skicross avgjordes i kvällsmörkret Arosa.

Sandra Näslund och Alexandra Edebo dominerade såväl kvart som semi på väg till finalen. Väl där fick båda svenskorna dock se sig slagna av schweiziskan Fanny Smith och kanadensiskan Marielle Thompson. Sandra Näslund drog längsta strået av svenskorna och körde in på en tredjeplats. Men nöjd var hon inte.

– Jag levererade bra åkning och det blev bara bättre och bättre. Jag visste att jag behövde vara så låg som möjligt över dubbeln för att kunna hålla ledningen in i mål men jag var en halvmeter för kort och då sket sig alltihop, säger Sandra Näslund.

”En pallplats mer spelar ingen roll”

Tredjeplatsen var Näslunds fjärde för i år och därmed är hon fortsatt i topp i världscupen. Det var också en historisk pallplats, hennes 34:e i karriären. Därmed passerade hon Anna Holmlunds svenska rekord på 33.

Det betydde dock väldigt lite mitt i besvikelsen.

– Det är klart att jag är glad över en tredjeplats och att jag tog över ledningen i totalen men att jag har en pallplats mer än Anna spelar inte så stor roll, säger Näslund.

Holmlund innehar fortfarande svenska rekordet för världscupsegrar med sina 19 kontra Näslunds 13.

Finalens andra svenska, Alexandra Edebo, tangerade med sin fjärdeplats förra veckans placering från Montafon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.