Trots succén i OS-backen: ”Kanske inte min favoritbana”

Uppdaterad
Publicerad

Seger direkt i världscuppremiären.

Skicrosstjärnan Sandra Näslund har fått en smakstart på säsongen – och värdefulla erfarenheter från den blivande OS-backen.

– Det kanske inte är min favoritbana, men jag kunde ju åka snabbt ändå, konstaterar 25-åringen.

Näslund vann samtliga heat och tog hem världscuppremiären i Kina före schweiziska rivalen Fanny Smith.

– Det var kul att vara där och se hur det ser ut och känna på snön, säger 25-åringen som har några dagar på hemmaplan innan avresan till nästa världscupomgång.

Mer allround än tidigare

Även om det kommer att göras korrigeringar av banan till OS i februari, förväntar sig Näslund inte några stora förändringar.

Själv sticker hon inte under stol med att hon föredrar mer tekniska banor, men konstaterar samtidigt att hon har blivit mer allround än i början av karriären.

– Jag tycker att jag har blivit bättre under de här åren på att åka lättare banor.

Besviken fyra i Sydkorea

Sandra Näslund är ett av Sveriges största hopp i Peking. Inför förra OS hade hon vunnit fem av sju världscuptävlingar, men fick nöja sig med en fjärdeplats i mästerskapet.

– Ingenting är självklart och allt ska stämma under en dag. Klart jag blev besviken när det blev ett av de sämsta resultaten den säsongen. Men det är små marginaler och man har inte råd med några misstag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.