Näslunds succé i OS-backen

Uppdaterad
Publicerad

Svenska OS-hoppet Sandra Näslund öppnade säsongen på bästa sätt.

Hon vann världscuppremiären i OS-backen i Peking- efter att ha vunnit samtliga sina heat.

– En skön start på säsongen, säger Sandra Näslund till SVT Sport.

Sandra Näslund är ett av Sveriges största guldhopp i OS i Peking.

Och Näslund visade att hon blir att räkna med. När världscuppremiären avgjordes i den kommande OS-backen vann Näslund samtliga heat, och vann tävlingen före värsta konkurrenten Fanny Smith från Schweiz.

OS i Peking 2022

– Det var stabil åkning. Jag ledde från start till mål i samtliga heat. Det var lite svårt att hålla dem bakom sig i vissa heat, men jag är glad att jag lyckades hålla undan, säger Sandra Näslund.

Att vinna i OS-backen får ses som en styrkebesked av den svenska stjärnan inför kommande OS.

– Det känns jättebra. Sedan kanske det inte kommer att se exakt likadant ut på OS, men det är skönt för självförtroendet att känna att man kan åka snabbt direkt, säger hon.

– Åkningen har känts bra på försäsongen. Den här banan kanske inte är min favorit, så det gällde att få till tre bra åk och ligga på gränsen och inte göra några misstag. Det funkade idag, och det är jag jättenöjd med, fortsätter hon.

Och att besegra Fanny Smith direkt i första tävlingen ger såklart självförtroende inför fortsättningen av säsongen.

– Det är alltid roligt. Vi har haft ganska många fajter oss emellan de sista åren, så det är skönt att få börja säsongen med en seger över henne, säger Sandra Näslund.

På herrsidan blev Erik Mobärg bäste svensk med en tolfteplats. Vann gjorde ryske Sergej Ridzik.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OS i Peking 2022

Mer i ämnet