Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se situationen där Sandra Näslund skadade sig i spelaren ovan Foto: Viaplay

Sandra Näslund siktar på comeback i Idre fjäll

Uppdaterad
Publicerad

Den svenska skicrosstjärnan Sandra Näslund fick säsongen förstörd efter en knäskada. Nu siktar hon på comeback i säsongsavslutningen på Idre.

– Jag har Idre som mål och motivation när jag tränar, säger Sandra Näslund till SVT Sport.

Det var i Nakiska i Kanada som Sandra Näslund skadade sitt högra knä och tvingades till operation, där man tog bort en del av menisken.

– Det var ett litet ingrepp men jag hade inte hunnit bygga upp tillräckligt med muskelmassa sedan skadan förra säsongen. Jag låg efter redan innan den här meniskskadan.

Nu är hon igång med rehab och det handlar om klassisk sjukgymnastik och styrketräning.

– Det känns bra och som att det kommer att går snabbt när jag väl kommer igång med den tyngre träning, säger Näslund.

Jobbigt att titta på tävlingarna

Sedan Näslund drog på sig skadan så har hon inte tittat på tävlingarna i världscupen.

– Jag har kollat på några få klipp i efterhand men det är för jobbigt att titta på tävlingarna, jag vill ju vara där och köra, säger hon.

Siktet på nästa säsong

Om det inte blir comeback den här säsongen gör det inte så mycket, då fokus är på nästa säsong med VM i Schweiz och kampen om den totala världscupen.

– Det vore givetvis jättekul om jag kan köra tävlingarna i Idre men kommer inte att ställa upp om jag inte känner att jag verkligen kan gå för fullt, säger Sandra Näslund.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.