Foto: Bildbyrån.

Skicross-premiären skjuts upp

Publicerad

På grund av snöbrist skjuts skicrossens säsongspremiär i Val Thorens upp.
”Trots att läget förbättrats i Val Thorens, är vi nu tyvärr säkra på att vi inte kommer att producera tillräckligt mycket snö”, säger Jean-Pierre Baralo som är tävlingsdirektör för det internationella skidförbundet, Fis.

Nästa helg var tanken att Sandra Näslund, Victor Öhrling Norberg och de andra skicrosstjärnorna skulle inleda sin världscupsäsong med Fis Cross Alps Tour som skulle startat i franska Val Thorens.

Men på grund av snöbrist måste nu tävlingarna skjutas upp.

”Trots att läget förbättrats i Val Thorens, är vi nu tyvärr säkra på att vi inte kommer att producera tillräckligt mycket snö för banan, med tanke på väderrapporten för veckan”, säger tävlingsdirektör Jean-Pierre Baralo till Fis-ski.com.

Något nytt datum för tävlingarna finns ännu inte men enligt Fis finns det förhoppningar om att lägga åtminstone en av tävlingarna innan juluppehållet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer