Vön efter andra raka. Foto: TT Nyhetsbyrå

Ny segersuccé för ”Vön”

Uppdaterad
Publicerad

Seger i går. Och i dag var Victor Öhling Norberg snabbast igen i schweiziska Arosa. Den svenske skicrosstjärnan utökade därmed sin ledning i världscupen.

– Just nu känner jag mig riktigt trött och varm, det är en väldigt varm dag men samtidigt är jag så glad. Det har varit en sjuk helg, säger han efter finalen.

Det blev ett snöpligt brons på VM i Kreischberg för Victor Öhling Norberg. Sedan dess har han visat storform. I går tog han sin första världscupseger för säsongen och i dag fick han ställa sig högst upp på pallen igen. Hans fjärde världscupseger totalt.

Världscupen i skicross

”Vön” vann kvarts- och semifinalen klart. I finalen lade han sig längst fram och höll ledning hela vägen in över mållinjen. Ryssen Sergej Ridzik blev tvåa.

”Så imponerande”

– Finalåket var sjukt stressigt. Man hörde hela tiden att de låg bakom en, men idag kunde jag hålla dem bakom mig igen. Det ska bli skönt att åka till Åre nu och tävla på hemmaplan, säger ”Vön”.

– Det är så imponerande att kunna leverera och vinna två dagar i rad. Det är sanslöst bra, säger SVT Sports expert Lars Lewén.

Åre nästa vecka

Startfältets andre svensk, Michael Forslund, lyckades inte ta sig vidare från kvartsfinalen och slutade på 14:e plats.

Nästa vecka kan Victor Öhling Norberg få jubla på hemmaplan. Då går världscuptävlingarna i Åre.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Världscupen i skicross

Mer i ämnet