Foto: Bildbyrån

Långdraget virus stoppar Alexandersson från världscupavslutningen

Uppdaterad
Publicerad

Efter en seger och sex andraplatser ligger Tove Alexandersson tvåa i den totala världscupen i skidalpinism. Men nu missar stjärnan världscupavslutningen – ett långdraget virus tvingar henne att åka hem till Sverige. För andra säsongen i rad går svenskan nu miste om chansen att vinna världscupen.

”Inte ett roligt beslut att fatta, men det kommer fler år och fler tävlingar och du har bara en kropp och du måste ta hand om den”, skriver Alexandersson på Instagram.

Tove Alexandersson inledde skidalpinism-säsongen med en andraplats under premiärhlegen. Veckan därpå kom säsongens första, och enda, seger när hon vann den vertikala disciplinen i Andorra.

– Det var otroligt, det här är det första vertikala lopp jag vunnit, sa svenskan efteråt.

Hon kopplade ett tidigt grepp om den totala världscupen – inför säsongens tre sista tävlingar är Alexandersson tvåa, 98 poäng bakom fransyskan Emily Harrop. 

Men nu står det klart att Alexandersson missar avslutningen, som inleds i franska Flaine under onsdagen.

”Det är dags att säga hejdå till alperna”

Efter tävlingarna i italienska Val Martelllo den 20 mars drog Alexandersson på sig en förkylning, som hon fortfarande känner av.

”Det är dags att säga hejdå till alperna och inleda resan tillbaka hem till Sverige. Jag har fortfarande inte helt återhämtat mig efter det virus jag fick för några veckor sedan och inga världscuptävlingar för mig den här veckan”, skriver Alexandersson på Instagram.

Även förra säsongen hade svenskan chans på segern i den totala världscupen. Men på grund av ett missförstånd uteblev hon från en prisceremoni – och blev diskad. De uteblivna poängen gjorde att hon i slutändan gick miste om totalsegern.

”Jag var en prisceremoni från att vinna den totala världscupen. Att bli diskad och att gå miste om världscuptiteln på grund av ett missförstånd och en missad prisceremoni smärtar mig mycket. Om de bara hade försökt ta kontakt med oss så hade jag dykt upp men ingen gjorde det”, skrev Alexandersson då.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.