Tove Alexandersson bestraffades hårt för att ha missat en prisutdelning. Foto: ISMF

Diskningen kostade Tove totala världscupen: ”Det smärtar mig mycket”

Uppdaterad
Publicerad

Tove Alexandersson blev diskad i en tävling i skidalpinism för att ha missat en prisutdelning där hon var femma. De uteblivna poängen gör att hon nu går miste om totalsegern i världscupen.

– Det smärtar mig mycket, skriver Alexandersson känslosamt.

Orienteringsdrottningen har den här vintern varit framgångsrik i skidalpinism och tog två medaljer vid VM. Efter tävlingen i Madonna di Campiglio i fredags trodde hon att bara de tre främsta skulle närvara vid prisutdelningen. Misstaget gjorde att hon diskades och inte fick räkna femteplatsen, vilket kostade henne segern i den totala världscupen.

”Jag var en prisceremoni från att vinna den totala världscupen. Att bli diskad och att gå miste om världscuptiteln på grund av ett missförstånd och en missad prisceremoni smärtar mig mycket. Om de bara hade försökt ta kontakt med oss så hade jag dykt upp men ingen gjorde det”, skriver Alexandersson känslosamt på sin Instagram.

Glad över att orienteringssäsongen väntar

Hon var knäckt av de extrema konsekvenserna av misstaget.

”Det var inte lätt att försöka hitta energi till för de sista två loppen och jag gav verkligen allt jag hade kvar. Nu är jag glad över att ändra fokus till orienteringssäsongen istället”, skriver 28-åringen.

Det svenska landslaget har uppmärksammat händelsen och hoppas att det internationella förbundet ser över sitt regelverk så att liknande händelser inte ska inträffa i framtiden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.