Tove Alexandersson diskades efter att ha missat en prisceremoni. Foto: ISMF

Tove Alexandersson diskad – missade prisceremoni

Uppdaterad
Publicerad

Tove Alexandersson jagar totalsegern i världscupen i skidalpinism, men segerhoppet fick sig en rejäl törn efter världscupsprinten i italienska Madonna di Campiglio – trots en femteplats.

Alexandersson blev nämligen diskad efter att ha missat prisceremonin efter tävlingen. Anledningen till att hon inte dök upp var ett missförstånd, hon trodde att bara de tre bästa skulle medverka.

”Vi är verkligen ledsna för missförståndet och hoppas att ISMF (Internationella skidalpinismförbundet) kommer att se över den här regeln i framtiden”, skriver landslaget på Instagram.

I skidalpinism-VM tidigare i mars tog hon ett silver och ett brons, och hon ligger just nu tvåa i den totala världscupen, tio poäng efter den ledande fransyskan Axelle Gachet Mollaret.

28-åringen har också tio VM-guld i orientering samt tio i skidorientering. Hon har också ett VM-guld i skyrunning på meritlistan.

ARKIV: Tove Alexandersson toppar formen inför VM i nya sporten (22 februari 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.