Tove Alexandersson får mer tid till orientering och andra grenar när hon nu lägger ner sin OS-satsning i skidalpinism. Foto: TT

Tove Alexandersson ger upp OS-satsningen

Uppdaterad
Publicerad

Tove Alexandersson ger upp OS-satsningen i skidalpinism. Problem med hälsenorna gör att orienteringsdrottningen lägger ner grenen.

– Det har inte fungerat så bra för hälsenorna med pjäxorna för skidalpinism, säger hon till Svenska orienteringsförbundet.

Det tändes ett OS-hopp för Alexandersson till Milano och Cortina d'Ampezzo 2026 men det är redan släckt för 30-åringen.

– Det är synd, men jag har lagt ner planerna på OS, säger Alexandersson.

Anledningen är inte bara problemen med hälsenorna, som hon hoppas snart ska vara över, utan framför allt att hennes favoritdistans, de längre loppen, inte kommer finnas med på OS-programmet som är inriktat på sprint.

”Känns väldigt tråkigt”

– Det känns ju väldigt tråkigt. Att de bara har de korta, mer publikvänliga och kanske mer lättarrangerade distanser för tv-sändningarna under OS, har hon tidigare sagt till SVT.

Hon ska dock använda sig av skidalpinism i sin träning.

Alexandersson ska den kommande helgen delta i en världscuptävling i skidorientering i Norge, hennes första landslagsstart i den grenen sedan VM 2019.

KLIPP: Stjärnan uttalade sig tidigare om oron inför OS 2026 (10 januari 2023)

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Alexanderssons oro inför OS 2026 Foto: Bildbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.