Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Sara Andersson och fotograf omkull i krasch

Andersson tog ut svängarna – kraschade rakt in i en fotograf

Uppdaterad
Publicerad

Sara Andersson tog ut svängarna rejält i dagens singelmixedstafett i EM.

Så rejält att hon kraschade rakt in i en fotograf.

– Jag har lite känningar men jag tror det bara är mjukdelar så det är lugnt, säger Andersson till SVT Sport.

Sara Andersson var bra med inför det andra skyttet och låg drygt 15 sekunder efter täten när de började närma sig skjutvallen.

Då var olyckan framme. Andersson tog en lite väl vid sväng, dundrade rakt in i en fotograf vid sidan om spåret och det hela slutade med att båda föll handlöst.

– Aj aj aj, hon ser ut att grina illa. Det var olyckligt, hur gick det där för Sara Andersson? Det var en riktig, riktig krasch, säger SVT:s kommentator Lotta Fahlberg.

Och visst fick Andersson problem efter kraschen. Hon fick bland annat snö i gevärspipan och det efterföljande skyttet resulterade i fyra missade skott och en straffrunda.

– Jag tappade alla mina magasin och fick snö i hela korntrumman så jag fick ropa efter hjälp. Och sen så kom de åt kornringen när de tog ut snön så jag hade ingen kornring att skjuta stå med så jag är ändå nöjd med att jag kunde sätta några skott där, säger Andersson till SVT Sport.

Efter det gick inte dagen att rädda och Andersson och hennes lagkamrat Henning Sjökvist gick i mål på en 18:e plats, tre och en halv minut efter vinnarna Norge.

– Det här är sånt som händer och jag tror att jag kommer att lära mig någonting av det här också, säger Andersson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.