Foto: Bildbyrån

Bekräftat: Östersund tar över världscupavslutningen

Uppdaterad
Publicerad

De norska coronarestriktionerna ställde sig i vägen för alla internationella tävlingar i Norge resten av vintersäsongen. Nu bekräftar IBU att Östersund tar över världscupavslutningen i skidskytte den 15-21 mars.

– Det känns helt fantastiskt, det är jätteroligt. Och det är fantastiskt med de förhållanden som är i Östersund nu. Men vi är helt införstådda med att det är ett ansvar att hantera det här, det har vi tänkt igenom i alla steg, säger Sofia Domeij, ordförande för skidskytteförbundet, till TT.

Redan där det norska beskedet kom i veckan uttryckte det svenska förbundet intresse att ta över tävlingarna. Östersund skulle ha stått värd för säsongens första världscupstävlingar men blev av med värdskapet när coronaläget i Europa förändrades.

– Vi har varit redo ända sen vi tappade tävlingarna i höstas om möjligheten skulle komma. Arbetet har intensifierats senaste dagarna om det skulle bli aktuellt. Det hade varit fantastiskt roligt om den möjligheten skulle komma, sa Rikard Grip, generalsekreterare i förbundet, till SVT Sport.

Världscupavslutningen i skidskytte hålls den 15-21 mars.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.