Torstein Stenersen stod för ett jättelopp i Hochfilzen. Foto: Bildbyrån

Dagens stafetthjälte – petades efter kollaps

Uppdaterad
Publicerad

Wolfgang Pichler petade Torstein Stenersen från OS efter att han kollapsat på en världcupstafett i Ruhpolding under förra säsongen.

I dag var det hans fenomenala tredjesträcka som bäddade för segern.

– Jag har knappt några ord, säger han.

Under fjolårssäsongen vann de svenska stafettherrarna dubbla segrar. En under världscuptävlingarna i Oberhof och en under OS i Pyeongchang.

Martin Ponsiluoma, Peppe Femling, Jesper Nelin, Sebastian Samuelsson och Fredrik Lindström var alla med i någon av triumferna.

Men 30-årige Torstein Stenersen hade ingen stafettseger – fram till i dag.

Ett par veckor innan OS fick han chansen på stafetten i Ruhpolding, men tappade väldigt mycket tid på sin förstasträcka, kollapsade sedan efter målgång och fick sedan föras med ambulans till sjukhus.

Missade OS

Därefter petades han ur OS-laget.

I dagens skrällseger gjorde han en perfekt tredjesträcka, sköt snabbast av alla över två två skjutningar och skickade iväg Sebastian Samuelsson i delad ledning.

– Det är helt otroligt. Det visar bara vad det går att göra på stafett. Vi lyckas allihopa, jag har knappt några ord, säger Stenersen till SVT efter segern i Hochfilzen.

Alla svenskar imponerade på sina sträckor, men just reserverna Stenersen och Femling lite extra.

– Vi har visat det förr. Stafett är något speciellt för oss. Man får inte blunda över att vi är några reserver här i dag och vi visar att vi kan göra några fantastiska sträckor, säger Peppe Femling.

På VM i Östersund i februari kommer Wolfgang Pichler få svårt att välja ut sina fyra startmän.

– Det ser ut som så, konstaterar Femling.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.