Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Ingrid Landmark Tandrevold vann i Hochfilzen – före Elvira Öberg Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN

Elvira Öberg fixade pallplats

Uppdaterad
Publicerad

Elvira Öberg räddade upp en ganska svag svenskinsats på sprinten i Hochfilzen. Öberg blev tvåa med en bom och stark åkning, en ljusglimt bland övrigt bleka blågula resultat.

Efter en missräkning i premiären med bössan var Elvira stabil på vallen idag och hade dessutom bra fart under skidorna. Öberg hade näst snabbaste åktid, 6,4 sekunder efter slovenskan Anamarija Lampic.

-Yes, äntligen. Jag har fått kämpa med den länge, sa en lättad Elvira om den sista stående skjutningen där hon väntade länge med sista skottet.

Elvira Öberg var riktigt nöjd med dagens insats.

– Nu är jag på rätt väg. Oavsett resultat idag så är det ett bra utgångsläge inför jaktstarten. Jag hade bra skidor idag, så vallarna ska ha en eloge.

Ingrid Landmark Tandrevold vann sprinten efter en felfri tävling på skjutvallen. Det är blott andra segern för den rutinerade norskan.

– Jag behövde verkligen kämpa, jag blev jagad av Elvira hela sista varvet. Jag är otroligt glad över skjutningen idag, sa Tandrevold.

För Hanna Öberg blev tävlingen en missräkning med tre bom, varav två i stående. Äldre syster Öberg var 1.27 minuter efter Tandrevold i mål.

– Jag är inte så nöjd idag. I stående kändes det riktigt dumt att slänga iväg de skotten, säger Hanna Öberg.

20-åriga Sara Andersson, som fick chansen när Stina Nilsson petades, svarade för en fin insats när hon blev 34:a med bara en bom. Det ger henne också en chans att även starta i jaktstarten imorgon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.