Elvira Öberg. Foto: Bildbyrån

Elvira Öberg gör världscupdebut: ”Man har längtat”

Uppdaterad
Publicerad

20-åriga Elvira Öberg, lillasyster till OS-guldmedaljören Hanna Öberg, gör på söndag debut i världscupen då hon kör sprinten i Östersund.
– Det ska bli jättespännande och jättekul. Det är något man har längtat och sett fram emot jättelänge, säger hon till SVT Sport.

Elvira Öberg har haft stora framgångar i junior-VM och har även tävlat i IBU-cupen. Men nu får hon chansen i finrummet och då är det hemma i Östersund.

– Det är här jag bor och tränar. Familjen kommer ju att vara på plats så det ska bli jättekul. Jag hoppas bara på att göra ett bra lopp och en bra prestation. Resusltatmässigt är det jättesvårt att säga något, säger hon.

Vilka är dina styrkor som skidskytt?

– Jag tycker att jag är en ganska mentalt stark skidskytt. Jag gillar de tuffa situationerna och det är de jag vill stå i.

Hur är du jämfört med din syster Hanna?

– Vi är ganska lika. Det tror jag många tycker också. Vi är lika både som personer och skidskyttar.

REPORTAGE FRÅN VINTERSTUDION: Succéfamiljen Öberg (25 oktober 2018)

Hela truppen

Visa

Damer: Hanna Öberg, Mona Brorsson, Linn Persson, Elvira Öberg, Emma Nilsson, Ingela Andersson.

Herrar: Sebastian Samuelsson, Jesper Nelin, Martin Ponsiluoma, Peppe Femling, Torstein Stenersen.

IBU-cupen: Johanna Skottheim, Anna Hedström, Elisabeth Högberg, Chardine Sloof, Amanda Lundström, Anna Magnusson, Emil Nykvist, Simon Hallström, Oskar Brandt, Oskar Ohlsson, Malte Stefansson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer