Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Björn Ferry om Linn Perssons operationsbesked. Foto: Fredrik Sandberg/*TT

Expert Björn Ferry om Linn Perssons besked: ”Rätt beslut”

Uppdaterad
Publicerad

Linn Persson kommer att operera sin axel efter VM och inte tävla mer denna säsong.

– Jag tycker det är helt rätt beslut, säger Björn Ferry.

Skidskytten Linn Persson kommer att operera sin axel som hon haft problem med förut, efter VM i Nove Mesto. Hon kommer därför inte att tävla mer senare under säsongen. Tajmingen för operationen är klok enligt SVT Sports expert Björn Ferry.

– Jag tycker det är helt rätt. Om hon har problem och behöver göra en operation så är det bäst att göra det direkt efter VM. Hon kommer avstå resten av säsongen och då maximerar hon tiden för att komma i form igen till nästa säsong. Jag tycker det är helt rätt beslut, säger Björn Ferry.

Hur ser du att detta påverkat henne under säsongen?

– Jag tycker inte att man märkt av det sådär direkt. Men hon har ju pratat om att det gör ont ibland och hon skjuter med sin specialsele i liggande så hon har en begränsad rörlighet. Hon missade också mycket träning förra året så det var begripligt at hon inte skulle vara lika stark.

Men trots att Linn Persson fortfarande har problem med axeln tycker Ferry det är rätt beslut att skicka henne till VM.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.